Nykomlingen Falu BS kommer till Arenan på onsdag

Hemmapremiären är avklarad och imorgon är det ny match hemma i Arenan när nykomlingen Falu BS kommer på besök. IFK vann ju mot IFK Motala i fredags men segern satt långt inne och man hade svårt att få spelet att stämma.

-Spelmässigt är vi inte nöjda med Motala-matchen, säger Juho Liukkonen. Vi vann ju ändå till slut men vi spelade inte som ett lag och det måste vi göra.

Är det vad som krävs för att vinna mot Falun imorgon?

-Det viktigaste är att vi får defensiven att sitta. Sedan är det hemmamatch och då ska vi bestämma och spela vårt spel, men självklart måste vi göra det till 100%, menar Juho som denna säsong har tagit steg ner och spelar numera högerback.

-Jag har spelat back en del tidigare och även i det finska landslaget. Jag tycker det gått hyfsat hittils och jag gillar det och trivs på backplatsen, säger han.   

Falu BS är ett klassiskt bandylag som i år gör comeback i Elitserien efter några års frånvaro. Laget kvalade upp i våras på Kalix bekostnad. Premiärmatchen i fredags förlorade man med 9-4 mot Bollnäs.

I Motala matchen var det ju framförallt IFK:s skytte som låg bakom segern, och Juho gjorde ett av IFK:s mål på hörna.

-Skyttet är en av våra absolut starkaste sidor, och vi måste fortsätta att skapa hörnor och frislag. Mycket av dagens bandy handlar om fasta situationer, och det ska vi utnyttja och att vi skjuter bra från båda håll.

Så hur går det mot Falun?

-Det är hemmamatch och då ska vi bara vinna, lovar Juho Liukkonen.