Blågult uppdrag för Viktor Hjelm

Förbundskaptenerna för Sveriges P19 landslag Håkan Rohlén och Sergei In-Fa-Lin har nu bantat sin bruttotrupp från 32 till 23 spelare inför sitt landslagsläger i Vetlanda 8-10 september. IFK Vänersborgs Victor Hjelm är uttagen i truppen i vad som är ett första avstamp mot nästa års bandy VM som spelas i norska Drammen i slutet av januari.

 Jättetalangen Victor Hjelm  som spås en lysande framtid fick stora delar av fjolåret spoilerad på grund av en svår infektion i foten. Nu är han helt återställd och ser med tillförsikt fram mot den nya säsongen.

 -Det har varit min stora förhoppning att jag inte skulle känna av skadan från förra året och det känns verkligen jättebra. Har ingen känning alls och kan gå för fullt. Det känns mycket bra inför den nya säsongen, säger Victor Hjelm.

 -Det är jättekul att vara uttagen i landslaget. Jag hoppas så klart få spela VM nästa år.  Det vore en stor bonus för mig. Annars är min stora målsättning att etablera mig i IFK Vänersborgs A-lag i vinter, fortsätter Victor.

 Det kommer varvas ispass, teori samt olika tester under landslagslägret i Vetlanda. Det kommer också spelas en landskamp mot Finlands P21 lag. Efter det så kommer förbundskaptenerna även ha ett läger i Västerås i början av december innan den definitiva uttagningen till VM görs.  IFK Vänersborg önskar Viktor stort lycka till!

Text: Niklas Thonander