Mikko gör sin 10:e VM-turnering i Sandviken


Mikko med bollen under kontroll mot Bollnäs.

 

Bandy VM är nu bara en dryg vecka bort. En turnering som i år spelas i Sverige och Sandviken.

En som ser fram mot VM med stor tillförsikt är vår finske landslagsman Mikko Lukkarila. Mikko är oerhört rutinerad med 81 landskamper och  gör nu sin tionde VM-turnering för Finland. Endast  lagkapten Ville Aaltonen är värre med 135 landskamper.

-Det är en jäkla kul turnering att spela. Vi har ett bra lag och ser med spänning fram mot turneringen. Vi har en väldigt god stämning i laget och bra laganda.

 -Vi var bra förra året, och gjorde en bra fyrnationsturnering i Trollhättan så vi har en positiv känsla i laget. Målsättning är tveklöst medalj, och vi vet att vi har kapacitet att besegra såväl Sverige som Ryssland, så en bra dag kan vi vinna guld, bara vi sätter försvarsspelet, säger Mikko.

Först väntar elitseriemöte hemma i arenan mot Sandvikens AIK på fredagskvällen och sedan bortamöte mot Tellus på söndagen för IFK innan Mikko kan ladda upp för VM med sitt Finland.

-Vi har landslagssamling i Uppsala på torsdag nästa vecka. Jag och Eetu Peuhkuri från Gripen åker upp på onsdagen, avslutar den förväntansfulle assisterande lagkaptenen Mikko Lukkarila.

Text: Niklas Thonander