Inställd fest

Så då, efter ett litet elituppehåll är det väl dags för ett inlägg igen.

Sedan sist så har det hunnits med att vara två landskamper för a-landslaget. En på Heden i Göteborg, med vinst för Sverige! Den hemma i arenan gick ju mindre bra. Men det är ju inte heller matchresultatet som det har snackats om så mycket efter matchen heller. Utan publiksiffran. Kan sitta här och skriva en novell om det men vi gör det kort. Lägga den på en söndag, andra advent, det är en egentligen träningsmatch plus att det råkade komma ganska dåligt väder. Jag förstår att siffran bara blev dryga 600 personer.

Snackades ju om att det var så dåligt av oss Vänersborgare. Det är ju hela Sverige som ska heja på ett landslag, inte en ort. Men med tanke på att vi drog in över 5000 personer vid den stora VM-finalen så är ju kanske ändå Vänersborgarna ganska många.

U23 har också varit iväg och spelat VM med två av våra spelare, Fagerström och Zitouni som gick till final men väl där fick de tyvärr storstryk av Ryssland.Men de slog ändå Ryssland i gruppspelet efter straffar, så det hade lika väl kunnat vinna en gång till. Men icke..

Men nog om landslaget, vi har också spelat lite matcher!

Närmare bestämt två stycken, bägge bortamatcher. Sandviken och Hammarby har fått besök av oss blåvita.

Vi började med att åka upp till Sandviken i onsdags, på morgonen. Spelarna packade in sig i bussen och jag hoppade in i 57:ans bil och denna gången hade jag plånboken på rätt ställe!  Resan upp gick problemfritt och vi rullade in i Sandviken vid 17-tiden.

Matchen däremot, den gick väl inte riktigt som planerat, torsk med 10-5. När SAIK får sitt spel att klappa och vi inte riktigt är på tårna så blir det så. Vi kan mycket bättre än så!!

Efter matchen så packade vi in allt i bussen och drog hem till Vänersborg.

Lätt träning på torsdagen och ompackning av väskorna så drog  vi upp till Stockholm redan i fredags.

Men tyvärr blev det inte som vi hade sett fram emot. Matchen skulle ha spelats på nybyggda TELE2 Arena och det snackades om att det skulle slå publikrekord vilket skulle innebära över 15000 i publiken. Så blev det inte..

Istället så brann det i arenan veckan innan och man kunde inte få upp isen tillräckligt för att spela bandy på den.

Så det blev Zinken, regn och förlust med 4-1 istället. Men där skyller vi på isen och att Pertti hade för mycket medvind vid utkasten.

Det var inte bara vi som åkte hem med besvikelse.

 

 

 

 

Älgarna blev under matchens gång bestulna på flaggor till ett värde av cirka 10.000kr. De två megasize-flaggor som alltid används påhemmamatcherna försvann och kommer troligen inte komma tillbaka i Älgarnas ägo igen.