1 poäng på ett snöigt Heden

GAIS Bandy – IFK Vänersborg 3-3 (1-2)

IFK Vänersborg fick med sig en poäng hem från mötet mot GAIS på Heden i centrala Göteborg, efter att Johan Koch kvitterat till 3-3 på övertid.

Om torsdagens VM-match på Heden mellan Sverige och Ryssland bjöd på det bästa bandyvädret, så var det raka motsatsen ikväll när förhållandena för bandy var sämsta möjliga. Det var några minuter i början på båda halvlekarna som lagen hade möjlighet att spela bandy, sen var det bara långa bollar och tuff kamp som gällde.

GAIS tog ledningen med 1-0 i den 6:e minuten när Magnus Muhren snyggt placerar in bollen i bortre burgaveln bakom Bridholm. Hedqvist ser sedan till att vända på matchen genom att dra in ett frislag till 1-1 i den 28:e och nio minuter senare sätter samme skytt in ett 40-meters skott i målet.

I paus avtog snöadet, för att sedan sätta igång igen ungefär samtidigt som domaren blåser igång andra halvlek. Och snön tilltar ju längre halvleken går. IFK behåller sin 2-1 ledning långt in i matchen, tills det är knappt 10 minuter kvar. Då gör GAIS 2-2 och 3-2 inom loppet av 2 minuter. 2-2 är en lyftning från Olle Sundin från egen planhalva som olyckligt slinker in bakom Bridholm, som annars är briljant i kvällens match. 3-2 är återigen Magnus Muhrén som ger GAIS ledningen. Krigandet, snöandet och långbollarna fortsätter och i den 92:a minuten lyckas Johan Koch kvittera efter en frislag som Petter Andersson lyfter in långt utifrån.

Med kvällens förhållanden var det Rickard Wallin Kamperins match att glänsa i snökampen.

– Det är mitt före idag, så trots vädret så är det kanske en av de bättre matcherna för mig. Då kan jag stå still i eget straffområde och bara köra över folk, det är skönt, flinar Rickard.

Han är nöjd med poängen samtidigt som han tycker det är surt att tappa ledningen så sent i matchen.

– Så mycket sämre före går inte att få på en bandyplan som den sista halvtimmen. Men vi krigar verkligen och det känns gött att vi får med oss en poäng till slut. Visst är lite surt, vi leder ändå med 2-1 när det är 10 minuter kvar, och de skapar egentligen inte så mycket. Sen blir det någon slumpsituation som det blir mål på, men så är det i sådana här matcher. Som tur är får vi också in ett sånt mål i slutet, det är väldigt skönt, säger Rickard.

Kanske var det tack vare det stora stödet från läktaren som man lyckades kriga sig den där poängen… Ett hundratal Vänersborgssupportrar trotsade vädret och letade sig till Heden för kvällens match. Härligt, tack för att ni kom!

På fredag är det äntligen dags för hemmamatch när vi tar emot IFK Motala i Arena Vänersborg. Välkomna då! Läs mer

Mer om matchen

Elitrapport

TTELA.se, liverapportering

SR.se, intervju med Stefan Karlsson

SR.se, intervju med Johan Koch

SR.se, intervju med Magnus Muhrén

gp.se