1 poäng i premiärmatchen

IFK Vänersborg – Hammarby IF 6-6 (2-3)

Matchbilder – klicka här!

1 poäng i premiärmatchen hemma mot guldfavoriterna Hammarby var inte många ”experter” som trodde, och det var en märkbart lättad tränare att prata med efter matchen.

– Det var riktigt härligt att ta en poäng i första hemmamatchen, det var viktigt säger en nöjd Jonas Berner.

IFK gjorde matchens första mål genom Marcus Sixtensson Ottosson som drämde dit 1-0 på hörna. Sixtensson som var en av de starkaste i matchen satte även en straff till 3-3 och skapade en straffsituation som Weiselius satte till 4-3.

Efter att Hammarby skapat sig en ledning med 1-3 i första halvlek gjorde IFK ett viktigt reduceringsmål i slutet på halvleken. Ett snyggt spelmål när Henrik Eriksson hittar en lucka där han sätter bollen rakt igenom Hammarby-försvaret och Robin Lundqvist skär in och snappar upp bollen och sätter 2-3 målet på skott snett utifrån höger.

Andra halvlek bjöds de dryga 2330 personerna i publiken på en fartfylld, tät och målrik halvlek. IFK spelade ett tätt försvarsspel och anföll med stort självförtroende.
– Vi tycker delaktigheten i anfallen var väldigt bra och att vi var täta defensivt i större delen av matchen. Sen får de lite slumpmål när vi slarvar med några saker men jag tycker vi gör en stabil insats ändå, säger Berner.

Mikael ”Osten” Olsson stod för matchens bästa prestationer och tog hem matchens lirare, Hagaparkens lirare och Älgarnas pris. Olsson spelade bland annat fram till Henrik Eriksson som snyggt gjorde en dragning och la in 5-5 bakom Patrik Hedberg i Hammarbymålet. Även nästa mål skapade Olsson när han gick igenom hela Hammarby-försvaret och serverade bollen som på silverfat till Christoffer Fagerström som var ensam med ett öppet mål och kunde lägga in den till 6-5.

"Osten" - bäst i premiären!

– Vi tycker att vi gör en bra match och vi har ju målchanser för att vinna. Samtidigt så har Hammarby lite lägen i slutet, så på det stora hela är vi nöjda med en poäng, säger Berner.

En stark laginsats av kamraterna och tränare Berner är väldigt nöjd med hela laget.

– Det är många som gör bra insatser. Henrik Eriksson leder laget på ett bra sätt, Sixtensson gör två viktiga mål och är pådrivare i bakre leden och Röing är bra i försvaret.

– Det är roligt att få visa hemma att vi har många otroligt duktiga bandyspelare som har fart under skridskorna och underbar klubbteknik. Det var härligt att få bjuda på det, avslutar Jonas Berner.

Och utöver det sportsliga, vilken folkfest det blev! Stort tack till alla 2330 besökare som kom till Arenan! Tack till Vargöns Musikkår som hälsade besökarna välkomna med sin musik utanför entrén, och tack till TEDFLIES som underhöll i OFFSIDE-baren.

Matchrapport, Elitrapport

TTELA om matchen 

SR.se – intervju med Bridholm