Första segern togs mot Broberg

Kvällens bortamatch på Hällåsen mot Broberg-Söderhamn slutade med seger 4-6 (2-3) till IFK Vänersborg. En match som bara följdes av dryga 700 på läktaren kunde till vår fördel på hemmaplan följas på TV4 Sport.

– Det börjar inte bra där det står 2-0 till Broberg ganska snabbt. Men vi jobbar oss in i matchen börjar hota dem med våra åkningar av bland andra Koch och Fagerström, säger en nöjd tränare Berner efter matchen.

Broberg har alltså en 2-0-ledning efter 7 minuter, och 30 minuter in i matchen får IFK lite mer press på hemmalaget som rensar bort en boll i straffområdet som träffar Jonathan Rask och går in i mål till 2-1. Några minuter senare får matchens bästa spelare Christoffer Fagerström tag på en retur och skickar in en projektil till 2-2. Innan halvlekens slut kan Viktor Weiselius även ge IFK ledningen 2-3 på straff.
–Det var smickrande att vara i ledning i halvlek om man säger så, säger Berner.

Hur lyckades ni vända 2-0 underläge till ledning med 3-2 innan paus?

–Vi är konsekventa i det vi gör och ligger tätt, och sen att vi jobbar med våra omställningar. Men framförallt att vi är konsekventa, både defensivt och offensivt, konstaterar Berner.

Man kunde ana frustration hos Broberg i er täta defensiv?

–De har många duktiga spelare och spelar offensivt, och de blir frustrerade när de inte kommer fram, så de lyckades vi med. Killarna gör det riktigt bra idag. Vi gör det taktiskt bra och det är en rättvis seger där vi har fler klara målchanser än vadd de har.

Vilka förtjänar ett extra plus idag?

– Fagerström är outstanding, han är en nivå över alla andra i kväll. Koch är också väldigt bra idag och drar igång mycket. Robin Lundqvist gör det riktigt bra på Henrik Eriksson plats idag och Röing är en viktig dirigent längst bak. Många är riktigt bra idag, avslutar Berner.

Övriga mål för IFK görs av Petter Andersson, Robin Lundqvist och Marcus Sixtensson.