Finalförlust i World cup

dsc8613

Pertti Virtanen har räddat straff tidigare mot Västerås. Här kniper han en i kvartsfinalen ifjol.

Det blev förlust för IFK i finalen av World cup. Västerås var för starka och vann till slut med 4-1. IFK skall dock ha all heder av en väldigt bra genomförd turnering och tveklöst är detta klubbens största framgång hittills. Tidigare var SM-semifinalen mot Hammarby 2003 det största, men det passeras nu av finalmatchen i World cup.

Matchen började annars bra för IFK, och man tog ledningen med 1-0 i mitten på första halvlek. Jocke Hedqvist klippte till snabbt på ett frislag, och Andreas Bergwall i Västerås målet hann inte reagera.

Glädjen blev dock kortvarig för Västerås kvitterade redan efter 41 sekunder genom Jonas Nilsson. Samme Nilsson gjorde sedan också 2-1, båda gångerna stod Johan Esplund för framspelningarna.

I första halvlekens sista sekunder fick Västerås straff, men sköt den inte bättre än att Pertti Virtanen kunde rädda. Det var inte den enda fina räddningen av Pertti, utan efter paus gjorde han flera fina ingripanden och höll IFK kvar i matchen.

I den andra halvleken gjorde Jonas Nilsson sitt tredje mål, och Tobias Holmberg 4-1 i matchens sista sekunder.

Västerås seger var rättvis, även om IFK hängde med målmässigt nästan hela matchen. IFK hade väldigt svårt att komma till målchanser och då är det inte lätt att vinna matcher. Detta berodde framförallt på att motståndarna hade ett kompakt och bra försvarspel som var väldigt svårt att passera för IFK-killarna.

Därmed är World cup över och vi kan summera en väldigt bra helg för IFK i Sandviken. Två segrar över Dynamo Moskva och seger över Villa-Lidköping är riktigt fina skalper. Nu är det bara att plocka med den fina form man visat i helgen, in i seriespelet som startar om knappt två veckor.

Vi hoppas komma med kommentarer från tränaren Stefan Karlsson senare under kvällen, och kanske även någon spelare.