Ytterligare en världsmästare till IFK

19-årige Nikita Ivanov, från Dynamo Moskva, är klar för IFK Vänersborg.

Igår berättade vi att Pavel Bulatov ansluter till IFK och idag blev det klart att ytterligare en rysk landslagsspelare ansluter till IFK Vänersborg. Det är ingen mindre än Nikita Ivanov, 19 år gammal och kommer närmast från Dynamo Moskva.

Nikita Ivanov har trots sin unga ålder redan hunnit med att spela 2 VM med det ryska A-landslaget, och båda gångerna har det blivit guld.

– Nikita är en utpräglad forward som gärna går på genombrott, och med sin fantastiska skridskoåkning förfogar han över en fart som kommer ge oss en ny dimension i vårt anfallsspel, säger Tommy Hjert, spelaransvarig i klubben.

– Det har redan från första kontaken med Nikita varit intressanta och framtidsorienterade diskussioner. Självklart är vi glada att kunna knyta en spelare av Nikitas dignitet till IFK, redan landslagsspelare men fortsatt utvecklingsbar, säger Tommy Hjert.

Nikita Ivanov ser fram emot att få fortsätta sin bandyutveckling i IFK Vänersborg och att få flytta till Vänersborg.

– Det känns väldigt inspirerande och samtidigt en spännande utmaning, både bandy- och språkmässigt, säger en glad Nikita.

Tränare Stefan Karlsson ser med förtjusning fram emot att få en sådan spelartyp in i truppen.

– Nikita Ivanov, är en kraftfull offensiv spelare med bra målsinne. Han är ung samt utvecklingsbar och brinner för att bli en världsspelare. Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans, avslutar en nöjd Stefan Karlsson.

Vi hälsar Nikita Ivanov varmt välkommen till IFK Vänersborg!