Passningen nr 101! Med Gabriel Bridholm

IKVÄLL: IFK Vänersborg – Vetlanda BK Nummer 101 . 18 november 2011 . Text: Camilla Hansson . Foto: Patrik Karlsson

Bridholms recept inför ikväll

– Fokus på vad vi själva ska göra

I konkurrens med David Erkenborn är det Gabriel Bridholm som fått förtroendet att vakta IFK-buren de fem inledande elitseriematcherna. Och Bridholm själv känner sig i bra form efter en bra försäsong. 
– Vi har haft mer hjälp med fysik och kost bland annat, så jag har nog varit mer noggrann och tänkt mer på vad jag ätit och så. Jag känner mig mer jämn och stabil i mig själv än tidigare säsonger, säger Gabriel.

Att självmant utsätta sig för att stå på isen och vänta på att få små rosa stenhårda runda bollar på sig –  som avfyras i 150-250 km/h – föll sig naturligt för Gabriel.
– Jag växte mer eller mindre upp i farsans trunk som var målvakt och även många av mina släktingar var målvakter, så det var helt naturligt.
Men däremot satte pappa Bridholm stopp för att Gabriel skulle börja som målvakt.
– Jag började spela bandy när jag var fem, men pappa tyckte jag skulle bli bra på att åka skridskor först innan jag ställde mig i mål. Så jag började stå i mål först när jag var 9-10 år.

Gabriel har dock inte tänkt att föra vidare bandymålvakts-generna till sin 9-månader gamla dotter.
– Nä jag vill inte att hon ska spela bandy. Det tar alldeles för mycket tid och man tjänar för lite, flinar Gabriel.

”Fullträff i TV4 Sport” 

Utöver burväktare och pappa så är Gabbe även lärare och numera också bloggare på sr.se/vast.
– Det är riktigt kul! Jag får förmedla vad jag tycker och tänker och dessutom har jag chans att vara lite jävlig mot de andra i laget, skrattar Bridholm.Gabriel tycker att bandyn bör lyftas ännu mer i bland annat media, men tycker också att intresset redan ökat.
– Det är en fullträff med att bandymatcherna visas på TV4 Sport, med Pelle Fosshaug som expertkommentator är det riktigt bra.

Kollar du alla tv-matcher nu och studerar vilka hörn i målet de placerar bollarna i?
–Jag försöker se alla matcher. Sen sitter jag inte med penna och papper men man letar lite mönster och sen kan man lära sig saker av varandra.

Bättre att SE UT än att se bra ut… 

Varför spelar du med vanlig hjälm och inte målvaktsmask?
– Jag hade mask tidigare när jag var i Sandviken och Villa. Men fick man en boll i hjälmen så tjöt det så att man nästan fick tinnitus. Sen ser jag mycket bättre i en vanlig hjälm. Det är fräckt med mask, men jag har väl blivit klokare på äldre dar.Bra beslut av Gabbe. Det är bättre att se ut – än att se bra ut!

Vad är känslan inför kvällens match mot Vetlanda?
– Innan säsongen hade jag sagt att det hade varit 2 klara poäng. Men de har fått ihop det riktigt bra nu med sina ryssar, det kommer bli en tuff match. Det gäller att vi gör det vi ska göra. Mot Kalix pratade vi om vad vi INTE skulle göra. I Söderhamn bestämde vi oss för vad VI skulle göra och sen gjorde vi det riktigt bra och det gav oss seger. Så ikväll fokuserar vi på vad vi ska göra – och tar två poäng, avslutar Gabbe.

GABBE SNABBT
Ålder: 27
Bor: Lägenhet i Trollhättan
Familj: Sambo och dotter
Jobbar: som lärare
Smeknamn: Gabbe/Monstret
Position: Målvakt
Tröjnummer: 25
Moderklubb: Kållands BK
Kom till IFK: 2009
LÄGET I LAGET
Henrik Eriksson är borta även denna match p.g.a. sjukdom. Truppen blir den samma som mot Broberg.