Liberon Tilde Ekvall är klar för ytterligare en säsong i Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi försvarsankaret Tilde Ekvall.

Tilde gör sin andra säsong i damlaget i IFK nu i vinter. Tilde började i att spela bandy när hon var ungefär 10 år gammal i IFK. Tilde har precis börjat första året på Samhällsprogrammet på Birger Sjöbergsgymnasiet och läser även NIU med bandyinriktning. Hon tycker det hittills känns väldigt roligt med gymnasiet och hon går i samma klass som flera i laget och många i laget som läser NIU-ihop.  

Hur känns det att göra en till säsong i Damlaget?

Det känns jätteroligt, jag har längtat efter bandyn hela sommaren. Vi har så bra gemenskap i laget och vi träffas och umgås även utanför bandyn. Det är så kul att träna och spela matcher ihop med detta lag. Jag längtar efter träningarna och att umgås i och kring arenan med laget.  

Hur har försäsongen varit?

Jag har som flera andra i laget spelat fotboll under våren så jag har inte varit så mycket. Men de pass jag har varit med på har varit riktigt tuffa så det känns som laget håller på att bli riktigt bra tränade och jag tror vi kommer att komma väl förberedda inför säsongen. Nu när isträningarna har dragit i gång är det fullt fokus på bandyn för mig.

Vilken position spelar du helst på?

Jag spelar libero och har spelat det sen jag var liten. Det är där jag känner mig trygg och stark. Vi har ett bra försvar i laget tycker jag där vi är väldigt sammanspelta, vi känner oss väldigt trygga ihop så det ska vi fortsätta utveckla.

Vad i ditt spel vill du utveckla i vinter?

Jag skulle helst vilja utvecklas i mitt sätt att hantera omställningar, från försvar till anfall och tvärtom. Det är något jag tycker kan ha varit utvecklande så det är mitt mål denna säsong.

Vad krävs för att ni som lag ska ta nästa steg tror du?

Jag tror vi ska fortsätta på den inslagna banan, det gick bra redan förra året trots att mycket var nytt för alla i laget. Vi har haft en bra försäsong nu och alla är taggade och ger allt på träningarna. Så jag tror vi kommer fortsätta utvecklas denna säsong som lag. Vi har som mål att komma topp 3 i Damallsvenskan och jag tror och hoppas vi kan nå det målet, det vore kul.

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Den har jag faktiskt funderat lite på och även haft med mig den frågan nu på träningarna. En som redan har stuckit ut är ju Stina Holmberg Larsson, hon är bara 13 år men är så duktigt. Hon har gjort det riktigt bra på träningarna och utvecklas jättesnabbt. Stina har redan tagit stora kliv från förra säsongen.

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt