Isac Stolt skriver på treårskontrakt med A-laget för herrar!

Två unga talanger har under måndagen skrivit på A-lagskontrakt med IFK Vänersborgs herrlag. Vi börjar med att presentera den talangfulla mittfältaren Isac Stolt.

Isac har spelat bandy i IFK sedan han var 6 år gammal och började då i bandyskolan. Han har meriter från att spela med P-17 landslaget och ses som en stor talang i bandysverige. Isac går tredje och sista året på El- och energiprogrammet på Birger Sjöbergsgymnasiet och läser även NIU med bandyinriktning. Under måndagskvällen skriv Isac på ett treårskontrakt med klubben.

Beskriv din känsla när du hade skrivit på ditt första A-lagskontrakt under gårdagskvällen.

Det är något jag strävat efter länge, jag har spelat i IFK sen bandyskolan och har varit med i alla ungdomslag men har hela tiden haft som mål att spela i A-laget. Redan förra året var jag med och testade på lite så då kändes lite närmare såklart. och sen har man ju sett upp till dom lite äldre som Lukas Forsström, Hugo och Hugo (Sjöling och Nyman) som fått en att tro lite extra på det. Så det känns oerhört kul att det är klart och det är ett kvitto på allt hårt arbete jag lagt ner belönat sig. Det är en mäktig känsla, jag är stolt.

Ni är ett par juniorer som har varit med och tränat med A-laget under försäsongen och även nu när laget har gått på is. Hur har det varit?

Det var en stor omväxling. Nu i efterhand så känns det nästan som den första riktiga försäsongen jag gjort. Första veckorna var riktigt tuffa, mycket hårade än vad jag var van vid sen tidigare. Det blev bättre och bättre med tiden, det var bara att ligga i och köra allt jag hade. Sen ju mer man tränat med laget så har man också kommit in mer och mer i gruppen för varje träning. Det är varit en välkomnade och uppmuntrade grupp som tagit hand om mig.

Du har skrivit på ett treårskontrakt. Det indikerar att klubben tror på dig och ser en långsiktighet med dig, vad betyder det för dig?

Som jag sa tidigare så är det verkligen ett kvitto på det jag har kämpat för vilket betyder väldigt mycket för mig. Jag hade kanske inte väntat mig ett treårskontrakt nu så här direkt, men det är en väldigt stor boost för mig att dom vill satsa på mig. Det tar jag med mig och det kommer jag nog växa med tror jag.

Vilken position ser du dig främst spela på och vad är dina styrkor?

Jag skulle säga att jag trivs bäst som mittfältare, jag ser mig själv som en tvåvägsspelare som kan bidra både defensivt och offensivt. Jag är en spelare som jobbar hårt i defensiven men jag följer gärna med uppåt i banan också. Förutom att jag är en hårt arbetande spelare så tycker jag att jag generellt är rätt bra med klubban också så jag känner att jag kan bidra även offensivt. Sen vill jag fortsätta att utvecklas och våga ta för mig ännu mer, men det kommer nog med tiden då man får mer erfarenhet av att spela på den här nivån. Jag behöver bli lite distinktare i allt jag gör för att kunna leverera på den här nivån.

Vad har du för förväntningar på din första säsong som senior?

Det är bara att träna på och försöka slåss om en plats i laget. När alla spelare är friska och tillgängliga så vet jag att det är kamp om platserna så det gäller att vara med och slåss och visa sig förtjänt av en plats i matchtruppen. Jag förstår att jag inte kommer vara med i alla matcher men då kommer jag inte hänga med huvudet utan det är bara att kämpa på och visa framfötterna på träningarna.

Hur är känslan i truppen?

Jag tycker det är en väldigt positiv känsla i truppen generellt. Det har ju var lite skador och sjukdomar så vissa träningar har vi varit några för få kanske. Överlag så har det varit väldigt bra träningsveckor och fokus, fram för allt dom två senaste veckorna tycker jag vi har haft riktigt bra träningar, så det känns lovande.

 

Text: David Cederbom

Foto: Martin Frändberg