Inför Vetlanda borta

Tabellfemman väntar på bortaplan för IFK Vänersborg på lördagen.

Hemmalaget Vetlandas säsong har nästan sett ut som raka motsatsen mot IFK Vänersborgs så här långt; man startade svagt med fem raka matcher utan seger, sedan började poängen trilla in och man är just nu ett av  seriens mest formstarka lag, man tog sju raka segrar och gick nio matcher utan förlust innan man föll med 6-1 mot Bollnäs innan landslagsuppehållet. 

I omstarten besegrade Vetlanda dock Gripen Trollhättan med 4-1 vilket innebar att de tagit poäng i tio av sina 11 senaste matcher och parkerar på plats fem i den jämna tabellen. Enda orosmolnet för Vetlanda just nu är att skyttekungen Joakim Andersson missat de tre senaste matcherna, en spelare som är en absolut nyckel för Vetlanda med sin målfarlighet. Huruvida han är i spelbart skick eller ej på lördag återstår att se.

Oavsett vilket väntar en tuff match för IFK Vänersborg, som är i poängbehov nu när det drar ihop sig i serien. IFK ligger just nu 11:a och således på säker mark, men med samma poäng som Gripen på kvalplats. Senast de båda lagen möttes i vann dock som bekant IFK med 5-4 hemma i Arena Vänersborg. Laget var rejält besvikna på insatsen mot Hammarby senast och kommer säkerligen laddade med en stor dos revanschlust till Småland imorgon.

Matchen i Vetlanda startar kl 15.00 och kan ses på Elitserien Live.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno