IFK Vänersborg – Frillesås BK 5-2 (2-0)

.

Efter några veckors isträning och drygt två månader före seriestart var det på lördagen dags för IFKs första träningsmatch på hemmaplan. För motståndet stod Frillesås, förra säsongens ”spöke” för IFK (två förluster). Den här gången blev det vinst med 5-2 (2-0).

En första träningsmatch är egentligen inget annat än ett avstamp för fortsatt träning och matchande. Den ger underlag för truppen att diskutera utvecklingen av taktik och spel. Och efter Frillesåsmatchen har säkert både tränare och spelare synpunkter på hur fortsättningen bör se ut.

En av de nya spelarna i IFK är Ilja Grachev. Ja, egentligen är han inte ny i IFK. Han lämnade Vänersborg för tio år sedan. I den första träningsmatchen var han en av målgörarna och efter matchen tyckte han att det var skönt att vara  igång.

Vi är flera nya i truppen och det tar tid att spela ihop sig, säger Ilja. Den ende jag spelat ihop med tidigare är Robin (nr 70 Lundqvist). Vi känner varandra väl.

Robin var en av dem som i den första träningsmatchen var ”på hugget” direkt. I framför allt första halvlek var han initiativrik och pådrivande. En annan som visade vad han kan var Niklas Nyqvist, som nätade två gånger. Övriga målgörare var Kumpuoja och Viklund.

Tillbaka till Ilja Grachev. Han finner sig väl till rätta i Vänersborg.

  • Jag trivs jättebra med IFK och alla kompisar här. Nu vill jag bidra till att föra upp IFK högt.

Hur högt då?

Svaret kommer blixtsnabbt och glasklart:

  • SM-guld är det som gäller, det måste vara målet. Jag skulle inte lägga ner så mycket tid på träning och matcher om jag inte trodde på att vinna. Så är det.

IFK har lagt den första grundstenen i det lagbygge som om drygt två månader sätts på prov när säsongen startar på allvar. Ilja Grachev är nog inte ensam om att tycka att det är skönt att matchandet är igång.

 

text: JanErik Enhe 

bild: Jorge Moreno