IFK tog 2 poäng mot Villa

IFK besegrade Villa Lidköping med 3-4 (0-3) i annandagsderbyt inför en rekordpublik på 5122 personer i Sparbanken Lidköping Arena.

Klicka på bilden för att se fler bilder från matchen. Foto: Patrik Karlsson

Kamraterna gjorde en otroligt bra första halvlek mot Villa och gick till paus med en 3-0 ledning. En ledning som lika gärna kunde varit större om någon av de tre stolpträffarna i den första kvarten hade gått in.

– Vi gör en kanonhalvlek och har mängder med målchanser och Villa har nästan inte några alls. 0-3 i paus kändes nästan i underkant med tanke på stolpträffar och friläge. Men 3 mål mot Villa i halvlek kan man inte klaga på, säger en mycket nöjd tränare Bergwall efter matchen.

Nils Berner fick inleda kvällens målskytte när han satte 0-1 på en hörnretur efter kvarten spelad. Nisse som bara hade någon minut på planen och hann ändå göra ett mål.

Coachbyte?

– Haha, nej, jag hann inte ens säga till att han skulle in. Någon fick problem med en skridsko och Nisse var snabb och hoppade in. Jag sa till honom efter målet att om han fortsätter så, så kommer han att få mer speltid framöver, skrattar Bergwall och ger mycket beröm till den unge talangen.

I den 22:a minuten gör Johan Koch en fantastisk genomåkning genom hela Villaförsvaret och lägger iskallt upp bollen i nättaket till 0-2.

IFK spelade mycket disciplinerat och höll ihop det tätt i försvaret och Villa kom inte till några större farligheter i första halvlek. IFK kunde sedan utöka ledningen på en straff efter att Andreas Eriksson kom fri med målvakt och blev nerdragen i straffområdet. Marcus Sixtensson-Ottosson klev självsäkert fram på sin ”hemmaplan” och dundrade upp straffen i nättaket till 0-3 strax innan pausvila.

I andra halvlek får Villa ett snabbt reduceringsmål redan i första minuten när David Karlsson gör 1-3. Men bara minuten senare är Andreas Eriksson snabb att fatta tag i en boll som hoppar över en Villa-försvarares klubba och kan helt fri lägga in bollen till 1-4.

Villa hade svårt att komma igenom ett tätt IFK men kunde reducera i den 63:e minuten till 2-4 genom Daniel Andersson. Det blev sedan ett hetsigt jagande på fler mål för Villa och på övertid sätter Patrik Hellman in en hörna till 3-4. Lidköpingspubliken fick även jubla några sekunder över ett kvitteringsmål i den 94:e minuten, men glädjen blev kortvarig då det dömdes bort för offside till IFK-publikens stora glädje. Marcus Bergwall är väldigt nöjd med laget efter segern.

– Vi gör en jättebra match i det stora hela. Vi får mängder med omställningsmöjligheter och vi fick ihop det bra defensivt. Det är en riktigt bra laginsats ikväll.

Bäst utav de bästa idag var Martin Röing som var en stabil klippa i försvaret.

Mer om matchen:

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport.se – matchrapport

TTELA.se  – matchrapport

Sr.se – intervju med Andreas Eriksson

nlt.se

Vlbk.se – Villas matchbilder