IFK föll på bortamålsregeln

På ett svårspelat Motala Isstadion var det IFK Motala som hade marginalerna på sin sida och säkrade avancemang efter sammanlagt 4-4, tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

Redan från start märktes det att det var en slutspelsmatch. Det var mycket närkamper, mycket heta känslor och väldigt lite skönspel det bjöds på. Isen bjöd inte heller in till så mycket annat. Vid flera tillfällen under den första halvleken uppstod kalabalik runt Kimmo Kyllönen i IFK-målet efter att Motalaspelarna upprepade gånger åkt på honom efter att han fångat bollen. Något som fortsatte i den andra halvleken och till synes var en viktig del i hemmalagets matchplan.

Båda lagen var överlag väldigt aggressiva över hela planen, men Motala var de som behärskade det spelet bäst och vann de flesta andra bollar och fick på så sätt ett grepp om matchen. Man var också det lag som mest framgångsrikt klarade av att omvandla det spelet till mål i den här matchen. Två mål föll i den första halvleken, båda snarlika där bollar spelades in i straffområdet från högerkanten och Motalaspelare slog in bollen på halvvolley. 

Med 2-0 på tavlan och avancemanget i sin hand kunde Motala lägga all energi på att försvara sig, kontra och störa IFK Vänersborgs uppbyggnadsspel, vilket man också lyckades bra med. Samtidigt räckte det med ett mål för Vänersborg för att gå vidare. Det var nära ett antal gånger i den andra halvleken, men Motalas finske målvakt Jussi Aaltonen gjorde livet surt för sin förbundskapten och sina landslagskompisar i motståndarlaget den här kvällen och höll tätt.

IFK Vänersborg försökte i ett sista desperat drag att lyfta in bollar i straffområdet sista tio minuterna, men tyvärr utan utdelning. Matchen slutade 2-0, sammanlagt 4-4 och IFK Motala vidare tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

En sur förlust med minsta möjliga marginal för Vänersborg som nu får slicka såren och ladda batterierna för revanschsäsongen 2022/2023, då vi förhoppningsvis kan se fram emot en normal säsong utan restriktioner och dessutom får två nya härliga derbyn mot Gripen Trollhättan, som ikväll tog klivet upp i elitserien.

På återseende då och tack för stödet denna säsong!

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: