Frillesås – AIK 4-8

I jumbofinalen i Vänersborgsklubban Cup mellan Frillesås och AIK var AIK det starkare laget matchen igenom och kunde glida ifrån till en komfortabel seger.

Två lag utan poäng möttes på lördagsförmiddagen i sina sista matcher för turneringen och båda var såklart sugna på att ta sin första seger för helgen. AIK, för dagen utan anfallsstjärnan Erik Pettersson, var laget som tog tag i taktpinnen och skapade en mängd hörnor. Det dröjde dock till den 20:e matchminuten innan något av lagen fick bollen i mål, och det var AIK som gjorde det genom Alan Dzhusoev som sköt in ett lågt skott. Det var starten på något av en målkavalkad med totalt sex mål inom loppet av en kvart. Frillesås kvitterade på hörnretur genom Jesper Henriksson bara en minut efter AIK:s ledningsmål och sedan följde två snabba AIK-mål i matchminut 24 och 27 genom Christian Frohm och Tobias Nyberg.

Frillesås gav dock inte upp utan Jesper Henriksson kunde utnyttja ett misstag i AIK-försvaret och snyggt skjuta in 2-3 med ryggen mot mål, och i anfallet efter revs Gustav Friman ner i straffområdet med straff som följd. Straffen räddades dock av Viktor Birgersson i AIK-målet och i omställningen efter straffräddningen slarvade Frillesåsförsvaret så att Kalle Lempinen kunde sno bollen från liberon och efter lite stök trycka in 2-4 till AIK istället.

Den andra halvleken något tempofattigare och mer avslagen från båda håll och det dröjde nästan en kvart innan halvlekens första mål kom efter att AIK:s Alexandr Kim, lagets främste spelare den här helgen, stått för en ny fin soloprestation innan han satte bollen i nät till 2-5. Sergej Pochkunov reducerade för Frillesås till 3-5 men närmare än så kom inte hallänningarna den här dagen. Sista tio minuterna trillade det in mål lite titt som tätt, först gjorde Tobias Nyberg 3-6 till AIK på en hörnvariant, Johan Willes gjorde 3-7 efter fint förarbete av Dzhusoev, Sergej Pochkunov gav Robin Mohlén öppet mål till 4-7 innan Alan Dzhusoev stängde målskyttet med sitt 4-8-mål från distans.

AIK slutar därmed trea i Vänersborgsklubban Cup 2020 medan Frillesås slutar sist med tre förluster. 

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto: Jorge Moreno