Förlust mot Gripen som gjorde 3-2 målet på tilläggstid

Felix Callander avgjorde mot sin tidigare klubb.

Det blev förlust i prestigematchen mot Gripen som ville mer än IFK.

– Bra träning men inte mycket mer. Det var ingen bra insats från vår sida, säger Ari Holopainen. Det var lite väntat att det kunde bli så här. Vi borde vara mer proffsiga rätt igenom.

Gripen tog ledningen redan efter 27 sekunder när Mikko Lukkarila från nära håll satte 0-1. En mardröms start för IFK.

Tempot i matchen drevs upp direkt efter den starten. IFK hade mer bollinnehav än gästerna som var snabba att komma tillbaka i försvarspositionerna och gjorde det blev trångt framför mål.

Markus Kumpuoja kvitterade till 1-1 på matchens första hörna efter sexton minuter. Det blev mer fart i IFK:s spel och 2-1 kom när Emil Viklund tog vara på en målvaktsretur efter ett hårt skott från Ilja Grachev i tjugotredje minuten.

Gripen jobbade hårt i defensiven med alla spelare samlade strax utanför och i straffområdet. Omställningsspelet var hyfsat men inte mer. IFK höll i bollen och försökte att vara noggranna sitt eget spel. Men det sprakade inte om den första halvleken där ställningen var 2-1.

Max Sundelius fick chansen i målet och fick visa klass när han räddade ett bra frislag från Mikko Lukkarila, men i den femtioåttonde minuten kunde han inte stå emot när Johan Esplund kvitterade till 2-2.

Max räddade också en straff från Lukkarila, så målvaktsdebutanten fick slita rejält i andra halvlek när Gripen var mycket mer offensiva.

Det gav resultat och Felix Callander avgjorde matchen genom att göra 2-3 när det återstod en minut.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno

Bilder