Amanda Bäverhag först ut i IFK:s damsatsning

Har skrivit kontrakt för säsongen 2020/2021 med siktet på Damallsvenskan.

IFK satsar på att ha ett damlag i seriespel nästa säsong. Den första som skrivit på för IFK är Amanda Bäverhag.  Hon är uppväxt i nära Skarpe Nord i Kungälv och är uppfödd med bandy med en pappa och en bror som spelat och spelar bandy.

Hon har spelat i Kungälv, Surte och Kareby. Den här säsongen har hon dömt i Elitserien för damer. Det har blivit ett 30-tal matcher i högsta serien.

– Jag har saknat att spela själv, säger Amanda. Det känns spännande, det är en spännande satsning och det är roligt att vara med om det. Från början spelade hon halv och senare har hon spelat i anfallet.

IFK har sjuttio spelare igång i damverksamheten.

– Det är väldigt roligt att så många tjejer spelar bandy i Vänersborg. Vi behöver så många lag som möjligt och förhoppningsvis kan jag hjälpa dom att på vägen, säger Amanda.

Hon tycker att dambandy har utvecklats mycket snabbt senaste åren. Det är något hon sett som domare i Elitserien.

– Utvecklingen har varit enorm. Det är viktigt att det finns idoler, menar hon.

Det är viktigt att ha glädjen och ha ett mål, tycker Amanda om IFK:s satsning.

Amanda har varit i Kina och dömt bandy-VM det är ett minne som har med sig i hela livet. Hon skall döma kommande Bandy-VM i Norge.

Jesper Larsson som är föreningsutvecklare i IFK har tränat Amanda Bäverhag på bandygymnasiet i Kungälv.

– Hon är den första som vill vara med och som vi skriver kontrakt med. Det visar att vi är på gång och vi kan hoppas på en dominoeffekt och det visar på ett steg framåt i föreningen. Vi har något på gång, säger Jesper.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Martin Frändberg