World Cup över för IFK

Robin Öhrlund får högt betyg av IFK-tränaren efter World Cup

IFK Vänersborg förlorade sin avslutande gruppspelsmatch i årets World cup i Sandviken. Det regerande ryska mästarlaget SKA Neftyanik  vann till slut med 3-1 (1-1), efter stora problem. IFK stod på nytt för en mycket bra prestation och var det spelförande laget matchen igenom. IFK:s mål gjorde av Jocke Hedqvist som dundrade in lagets första hörna och som betydde 1-1. Då hade vi spelat tolv minuter av matchen. -Defensivt gör vi en jättebra match idag. Offensivt kan vi fortfarande variera vårat spel mer, men skapar tillräckligt med chanser för att gör betydligt fler mål än det enda, säger IFK:s huvudtränare Ari Holopainen i spelargången direkt efter matchen. -I första halvlek är vi det bättre laget och skapar flera klara chanser. Robin Öhrlund missade bland annat ett rent friläge och vi skapade tryck mot deras mål och hade flera hörnor. En jättebra halvlek av oss. Andra halvlek  fortsätter med bra IFK spel där laget dominerade och gick för ett ledningsmål. Emil Viklund hade en jättechans där målvakten räddade till hörna i 38:e minuten.  Tre minuter senare var det nära att Mattias”Pumpen” Johansson gjorde mål på högerhörna som  sisteskytt, men där den ryske målvakten som var strålande  matchen igenom parerade.  Johan Koch skulle  dessutom haft  haft straff när han bröt igenom i 49:e minuten, men där  domarna av någon anledning valde att fria. –Vi får ju ingenting med oss där ute. Det känns tungt, men vi kommer att gå stärkta ur detta, med de två sista matcherna i ryggen som är riktigt bra prestationer. När IFK inte fick in bollen efter sitt spelövertag kunde istället Neftyanik göra 2-1 med mindre än tio minuter kvar att spela och avgjorde i slutminuterna där IFK jagade kvittering. Pavel Ryazancev bjöd på stor individuell skicklighet när han assisterade till båda de sista målen.  -Hela laget har lyft sig och förtjänar bra betyg. Bland annat så har ”Lippi” kommer igång allt mer och var bra idag. Robin Öhrlund har varit pigg hela World cup och har tagits stenhårt av motståndarna i samtliga matcher, avslutar Ari Holopainen.

En oerhört tung förlust, men precis som mot Sandviken igår en insats och prestation  som spelarna skall känna stolthet över och som definitivt bådar gott inför seriestarten om mindre än två veckor.

Text: Niklas Thonander