Tvåsiffrigt mot Tellus

pk6709

Alexander Mayborn presenterade sig i målprotokollet två gånger inför hemmapubliken. Foto: Patrik Karlsson

Efter en lite passiv första halvlek, så bestämde sig IFK Vänersborg att trampa gasen i botten i andra halvlek. Det gjorde de med besked och hade avgjort matchen efter tio minuter in i andra. Till slut skrevs segersiffrorna till 12-3 mot Tellus.

1268 personer tog sig genom snökaoset och till Arena Vänersborg för att se matchen mellan IFK Vänersborg och Tellus från Stockholm. Det visade sig vara lönt mödan för det bjöds på bandygodis från IFK.

Redan efter två minuter i första halvlek, så skrevs 1-0 på resultattavlan efter att Emil Viklund gjort 1-0:

– Det var en hörnvariant som inte gick riktigt som den skulle, men det blev ju bra ändå till slut, sa lagkapten Viklund.

2-0 kom i nionde minuten efter att Nikita Ivanov anföll snabbt tillsammans med Felix Pherson som satte bollen i mål.

Tellus kämpade på och fick ett läge där de reducerade till 2-1 i den 13:e minuten.

3-1 kom till efter att Pavel Bulatov serverat Alexander Mayborn med en underbar passning, och Mayborn gjorde inget misstag.

Halvlekens sista mål gjorde Joakim Hedqvist när han slog in en hörna till 4-1 i den 39:e minuten.

– Vi var alldeles för beskedliga i första halvlek, så i andra sa vi att vi måste kliva på ordentligt, sade Stefan Karlsson.

Och det gjorde IFK. Redan i den första minuten fick Mikko Lukkarila ett slag framför mål, och domaren dömde straff. Fram klev Hedqvist och satte 5-1 stenhårt.

Tre minuter senare passade Sergej Lomanov läckert till Lukkarila som satte sitt första mål denna kväll.

Alexander Mayborn gjorde sitt andra mål när han stötte in bollen från en fin passning från Bulatov.

Efter detta var matchen avgjord. Resterande målskyttar var Lomanov med två mål, Lukkarila, Ivanov och Viklund. Detta ledde fram till en seger med 12-3.

– Det känns bra. Vi gör fem mål på 16 hörnor och vi har sju olika målskyttar. Det är jäkligt bra, summerar Stefan Karlsson.

Kapten Viklund var nöjd efter matchen.

– När vi går upp högre i vårt försvarsspel, så får vi bättre tryck på dem i andra halvlek. Vi hade en liten svacka i andra men vi jobbade på och kom ur den.

Nu väntar en betydligt tuffare match på fredag. Sandviken borta.

– Det är en av årets tuffaste bortamatch och den kommer spelas utomhus. Jag har kollat vädret och stämmer prognosen så kommer det bli bra, säger Stefan.