Seger till slut mot TB Västerås efter en jämn match

pk3998

En glad tvåmålsskytt, Mikko Lukarilla, Foto: Patrik Karlsson

Det blev andra raka segern för IFK mot TB Västerås. Segern borta i fredags följdes upp men en 6-2 seger hemma. Klara siffror, men det var en seger som satt långt inne för IFK. TB hämtade nämligen upp IFK:s 2-0 ledning och med tolv minuter kvar av matchen stod det fortfarande 2-2. Det blev dock en bra slutforcering från hemmakillarnas sida med fyra raka mål.

-Tillbergs försvarade sig bra och vi visste att det skulle bli en svår match om vi inte fick hål på dem tidigt, sa IFK-tränaren Ari Holopainen, och fortsatte. När vi inte fick utdelning så tappade vi tålamodet, och tappade även vårt spel.

Många trodde nog att det skulle bli en enkel match för IFK efter storsegern i fredags, men TB Västerås uppträdde på ett helt annat sätt än senast. Man hade släppt in 17 mål på de två senaste matcherna så nu var det dags att täta defensiven, och det gjorde man med ett riktigt kompakt försvarsspel.

IFK inledde annars ganska piggt och vaskade fram flera hörnor i matchinledningen, som dock var resultatlösa.

-Det blev en svårare match än vi tänkt oss, sa Robin Mohlén. I början när vi anföll på kanterna skapade vi en del, men sen gick vi i deras fälla att försöka komma fram mitt i banan och där var det tätt, fortsatte Robin.

Robin som fick mycket speltid på mitten då både Alexander Zitouni och Johan Koch inte var med.

-Vi släppte defensiven i andra och då fick vi slita och jaga mycket boll. Jag har ju inte spelat så mycket så lite ringrostig är jag, men jag är nöjd med min insats och jag är väldigt nöjd med vår avslutning och att vi till slut fick med oss båda poängen.

IFK fick hål på Tillberga innan paus och det var Mikko Lukarilla som i öppet mål slog in Robin Öhrlund fina framspelning.

Två minuter efter paus kom också 2-0 genom Jocke Hedqvist som med en isare skruvade i bollen vid stolpen. Så långt såg det ändå stabilt ut och man trodde nog att IFK skulle rinna ifrån.

-Det trodde jag också, säger Ari Holopainen. Vi började forcera och tappade koncentrationen. När det också blev mål bakåt blev det stor frustration i laget.

Först gjorde Jimmy Jansson 2-1, och en stund senare satte Robin Andersson 2-2, och då såg det inte alls bra ut för hemmakillarna, och tränare Holopainen tog time-out.

– Tror det var bra att det stod 2-2 vid timeouten för då förstod killarna att nu är det allvar. Det enda vi sa i timeouten var samma som vi sa i pausen var att vi måste göra grund jobbet och inte tappa fokus.

Efter timeouten visade Jocke Hedqvist vägen med ett hörnmål fram till 3-2, och sedan slog Robin Lundqvist in 4-2 men ett skott utifrån. På övertid gjorde Hedqvist sitt tredje mål för kvällen innan Mikko Lukarilla lobbade in det sista målet, elegant framspelad av Robin Öhrlund.

– Kort summerat, så var det en dag på jobbet och två viktiga poäng, och det är alltid det viktigaste, sammanfattade Ari Holpainen

Segern innebär att IFK behåller åttonde platsen i tabellen, vilket är samma som den sista slutspelsplatsen. Nästa match är borta mot Villa-Lidköping på annandagen. Passa på att ta lite ledigt från julfirandet och åk och heja fram IFK i Lidköping.

Text: Svante Johansson