Ny poäng i matchen mot Vetlanda

Text: Sven Wassén    Foto: Patrik Karlsson

Foto Patrik Karlsson

Jocke Hedqvist gjorde 4 av IFK:s 5 mål.

Det blev en nervkittlande tillställning när IFK Vänersborg mötte Vetlanda på onsdagskvällen. Matchen slutade 5-5 efter att Jocke Hedqvist gjort fyra av IFK:s mål.

IFK började matchen på ett mycket positivt sätt.

– De första 25 minuterna känns bra där vi styr matchen och äger mycket boll, säger assisterande tränare Carl Malm.

Flera chanser finns och när IFK får en rättmätig straff, är Jocke Hedqvist obeveklig. 1-0 i tionde minuten. Efter 25 minuter börjar IFK tappa lite och på två minuter ändrar Vetlanda på tillställningen, och går upp till ledning 2-1.

Detta står sig halvleken ut. När IFK kommer ut till andra halvlek känns inställningen – Det här ska vi bara klara av.

Snabba repliker av Vetlanda

Hemmalaget gör 2-2 i den 61:a matchminuten och de 1734 personerna på läktaren vädrar morgonluft. Vetlanda replikerar snabbt tre minuter senare, och tar ledningen igen.

Så fortsätter matchen. IFK kommer ikapp men tappar ledningen.

– Vi gör flera individuella misstag men samtidigt gör vi en krigarmatch. Vi reser oss upp hela tiden och visar ett hjärta och det känns väldigt bra, säger Carl Malm.

Avslutningen blev dramatisk. Vetlanda gör 5-4 i 79:e minuten och efter det är det jakt på mål för IFK. I den 89:e minuten kunde Jocke Hedqvist göra 5-5 på lagets tionde hörna. Efter detta är IFK mycket nära att kunna sätta ett segermål men matchen slutar oavgjort.

Hedqvist stod för 4 mål

Några spelare som utmärkte sig extra var Jocke Hedqvist med sina fyra mål, varav två klockrena straffar. Jocke åkte på en smäll på näsan i slutet av matchen, men det gick att får stopp på näsblodet och han kunde spela vidare.

Pertti Virtanen stod för några härliga räddningar i utsatta lägen medan Henrik Eriksson och Robin Lundqvist hade ett härligt flyt i sin skridskoåkning och anfallslust.

Nu laddas det om, för snart är IFK i ”Gurkstaden” Västerås för att jaga sin första seger. Än så länge är de obesegrade.

Matchen på fredag kan ni följa på ttela.se som liverapporterar direkt från Västerås.