Hedqvist poängräddare i slutsekunden

IFK Vänersborg plockade med sig en välförtjänt poäng hem från Edsbyn efter en stark andra halvlek. Det började också bra när Joakim Hedqvist i matchinledningen gjorde 0-1 på hörna. Nils Berner blev strax efter frispelad av Emil Viklund men en tveksam offsideavblåsning berövade honom på det friläget.

Energifattigt IFK i första

Allt eftersom den första halvleken fortskred så tog Edsbyn mer och mer över initiativet, men IFK stack då och då upp i farliga attacker där Nils Berners chans på Fagerströms passning höll på att resultera i ytterligare ett IFK-mål.

Målen skulle istället Edsbyn göra. Först kvitterade Joakim Svensk efter en stark inbrytning från kanten, och därefter slog Mattias Hammarström in 2-1 från nära håll på en hörnretur. Edsbyn skruvade upp tempot och skapade många farliga målchanser, medan IFK såg ut att sakna den energi som kännetecknat laget de senaste matcherna.

I slutet av den första halvleken fick till slut Edsbyn – helt logiskt – in 3-1-målet. Målskytt där här gången Felix Pherson på passning från Joakim Svensk.

Snabb vändning

I den andra halvleken hade IFK Vänersborg uppenbarligen bestämt sig för att ta tag i spelet och driva upp tempot i det egna spelet. Edsbyn togs på sängen och inom loppet av tio minuter från minut 50 till 59 så hade IFK vänt på matchen. 2-3 gjorde Martin Röing på hörna – hans första mål för säsongen. 3-3 lirkade sedan Adam Herou Löf in på fin passning av Christoffer Fagerström – Adams första elitseriemål någonsin.

Fagerström fullbordade vändningen med en urstark genomåkning och kyligt avslut till 3-4. Ledningen stod sig dock inte särskilt länge utan Mattias Hammarström kvitterade till 4-4 på hörna. Sedan blev Nils Berner neddragen när han var på väg att åka sig fri och fick straff med sig. Den straffen slog Joakim Hedqvist, men inte bättre än att Erik Persson kunde göra en vass reflexräddning.

Edsbyns glädje över straffräddningen blev dock kortvarig, för i situationen efter straffen fick Christoffer Fagerström tag i bollen, åkte återigen igenom Edsbyns försvar och snärtade upp bollen i bortre krysset till 4-5.

Två straffar i slutminuterna

Edsbyn kunde kvittera till 5-5, återigen på hörna, och när bara två minuter återstod av matchen tilldömdes hemmalaget en straff som Jonas Edling förvaltade till 6-5. Matchen verkade körd för IFK, som dock tog timeout och lyckades skramla fram en sista möjlighet. Och när Robin Ehn slängde sig i straffområdet och täckte en boll liggande så fick IFK Vänersborg straff – i matchens absolut sista sekund.

Fram gled Joakim Hedqvist som hade missat en straff tidigare i matchen. Den här gången höll han nerverna i styr och matchen slutade 6-6. En välförtjänt poäng för båda lagen som ägde varsin halvlek. En jämn och välspelad match bjöds vi på, både de som var på plats och vi som såg den via livestreaming från Edsbyn. Streamade webb-tv-matcher från elitserien känns som tv-bandyns framtid och hoppas innerligt att utbudet på den fronten ökar ytterligare de närmaste åren.

I IFK Vänersborg var Christoffer Fagerström en gigant i den andra halvleken och överglänste klart konkurrenten om en plats i VM-truppen, Edsbyns Simon Jansson.

Nästa match är nu på söndag hemma i Arena Vänersborg då Västerås SK kommer på besök. Matchen startar kl 16.00.