Finalspel väntar i Svenska Cupen P18

Segerjubel efter dagens vinst som innebär finalspel i Svenska Cupen.                    Foto: Roland Olin

Det blev seger idag för IFK Vänersborg mot Villa Lidköping när det skulle avgöras vilket av lagen som skulle gå vidare till finalspelet i Svenska Cupen för P18 lag. Slutsresultatet skrevs till 3-2 efter 1-0 i paus. I en jämn och högdramatisk match lyckades tillslut IFK dra längsta strået. 1-0 gjordes av Linus Larsson i första halvlek. Där också IFK:s målvakt inom loppet av 7 minuter räddade två straffar från Villa Lidköping. När sedan Joel Roos på hörna dunkade in 2-0 trodde nog de flesta att saken var klar. Men Villa gjorde 2 mål sista åtta minuterna och matchen såg ut att gå mot straffar. Då på övertid fick IFK-laget straff efter ett genombrott av Sebastian Wahlberg. Straffen slogs säkert i mål av Rasmus Öst. Därmed spelar IFK Vänersborg finalspel helgen 28-29 oktober. Stark laginsats där målvakten Dennis Nilssons formidabla målvaktsspel var ”russinet i kakan”.

I den andramatchen spelade Karlstad och Katrineholm 2-2. Stort tack till deltagande lag, domare, matchsekretariat, sjukvårdare samt föräldrar/sargvakter under dagarna två!