Delad poäng i derbyt

Villa Lidköping – IFK Vänersborg 5-5 (2-4)

pk5900

Christoffer Fagerström stod för 1 mål och 1 assist i matchen och utsågs till matchens lirare i bortalaget. Foto: Patrik Karlsson

IFK såg ut att gå segrande ur derbyt mot Villa inför 3184 åskådare i Sparbanken Lidköping Arena. Men som bekant vet vi att allt kan hända i bandy. På övertid, med fem sekunder kvar att spela, kvitterar Villa till 5-5 och hemmapubliken jublar som om de vunnit. Och det med all rätt, för detta skulle ett för dagen bättre Vänersborg ha vunnit.

Vänersborg gör förmodligen sin bästa halvlek under första 45. Kamraterna äger mycket boll och har bra fart i spelet och man hade kunnat göra ytterligare några mål i första mot ett ganska blekt Villa. IFK går till halvtidsvila med ledningen 2-4 efter mål från Christoffer Fagerström, Mikko Lukkarila 2 och Emil Viklund.

I andra halvlek blir det bättre fart på hemmalaget medan IFK blir lite för passiva och släpper in Villa i matchen igen. Jesper Bryngelsson och Daniel Andersson ser under två minuter till att Villa går upp till 4-4. Men i 70:e minuten tar IFK rättvist ledningen igen genom Henric Eriksson, som för dagen spelade forward.

Och resultatet 4-5 står sig ända till den 94:e matchminuten, och med fem sekunder kvar tror alla tillresta IFK-supportrar att de ska få ta med sig 2 poäng hem i bussen. Villa har då tidigare haft 3 man samtidigt sittande på utvisningsbänken utan att IFK lyckades öka på ledningen. Men Villa kvitterar dessvärre till 5-5 i en rörig situation framför Pertti Virtanen, precis innan domare Fager blåser av matchen.

Stor eloge till alla supportrar som var på plats och gjorde allt för att hjälpa kamraterna från läktarplats. Supporterklubben Älgarna höll igång ramsorna genom hela matchen!