Delad ära på Skarpe Nord

Klicka på bilden för fler bilder. Foto: Patrik Karlsson

De svåra förhållandena på Skarpe Nord i Kungälv inbjuder sällan till skönspel. Så inte heller denna eftermiddag när IFK Vänersborg och IFK Kungälv drabbade samman. Den första halvleken var chansfattig och avvaktande från båda lagen och få heta chanser skapades åt något håll. Båda lagen var måna om att hålla positionerna i defensiven och att inte gå bort sig mot kontringsstarka motståndare.

Kungälvsledning i paus

Kungälv tog ledningen i slutet av halvleken när ett inspel från kanten av Tomi Hauska vinklades in med knapp styrfart i mål av Ted Skoglund. Dessförinnan hade Vänersborg haft en bra period där man fört spelet och skapat mest chanser efter en annars bra matchinledning av Kungälv.

I den andra halvleken var det Kungälv som tog tag i taktpinnen och skapade halvlekens första riktigt heta målchans när Mikko Lukkarila brände ett friläge mot Gabriel Bridholm. Strax därefter var det istället Vänersborg som fick utdelning på en hörna genom Joakim Hedqvist, såklart.

”Jocke”poängfixare på övertid

Därefter följde en halvtimme av böljande spel fram och tillbaka utan att något lag riktigt tog initiativet att avgöra. Men i den 83:e minuten fick Kungälv utdelning när Markus Kumpuoja gör 2-1 på retur efter att Mattias Johansson skjutit i ribban. Ett mål som kändes matchavgörande med så kort tid kvar som det var av matchen.

Vänersborg ändrade om i laget i jakten på en kvittering, gick ner på en fyrbackslinje och tryckte upp folk. Det gav utdelning när Joakim Hedqvist i den 91:a minuten tog vara på egen retur och stänkte in 2-2 i nättaket. Några minuter senare blåste domaren av matchen och känslan är att Vänersborg vann en poäng trots att man missade segern.

Första poängen i Kungälv sedan 2009

Alla lag har problem på Skarpe Nord med hoppig is, halvtaskigt ljus och västkustvindar. IFK hade till exempel inför den här matchen inte tagit poäng på Skarpe Nord sedan 2009.

Nästa match är en hemmamatch mot Vetlanda BK och den spelas kl 19.00 nu på tisdag, 20 november.

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson