Bra match, men ändå en knapp förlust mot Hammarby

pk3990

Adam Herou-Löf som gjorde en bra match mot Hammarby. Foto: Patrik Karlsson

Det blev en knapp förlust för IFK Vänersborg när man mötte Hammarby. 6–4 vann gästerna med efter att man bättre utnyttjat sina målchanser. Matchen var annars ett stort steg framåt för IFK jämfört med annandagsmatchen mot Villa. Med lite bättre skärpa framför båda målen hade man mycket väl kunnat knipa både en och två poäng.

-Det är klart jag är besviken sa Ari Holopainen. Vi gjorde en riktigt bra insats men ett par halvbilliga baklängesmål ställde till det för oss. Vi studsade ändå tillbaka spelmässigt jämfört med senaste matchen.

Man kan hålla med Ari att några av Hammarbys mål såg lite väl enkla ut, och framförallt så kom de i psykologiska lägen. Varje gång IFK närmade sig i målprotokollet så ökade gästerna på sin målskörd igen.

-Jag tycker det känns skit, sa Robin Lundqvist. Vi skapade lägen och hade flera kvitteringschanser, men vi lyckades ändå inte få till något avgörande. Matchen är ju ändå ett steg framåt för oss men det är tungt när vi inte får något med oss.

Robin som vi skrev om inför matchen och då han berättade att han trivs på de flesta platser i laget. Denna match fick han prova på ytterligare en position då han spelade back när Mathias Johansson satt på utvisningsbänken.

-Ja det blev några minuter på backen och det var nytt för mig. Det gick så snabbt så jag hann inte tänka så mycket utan det vara bara att spela på, sa Robin.

Hammarby tog tidigt en 2–0 ledning efter mål av Jesper Jonsson på ett friläge, och Ilja Grachev som satte ett frislag i burgaveln. En knapp halvtimme in matchen så kom IFK:s första reducering och det var Johan Koch som tråcklade sig igenom gästernas försvar.

Efter paus hoppades man på att IFK ytterligare skulle närma sig Hammarby, men istället gjorde Christoffer Fagerström mål redan efter drygt tre minuter, och så höll matchen på. Så fort IFK närmade sig med ett mål så gjorde gästerna ytterligare ett.

2–3 gjorde Jocke Hedqvist efter ett fint lyft från Robin Öhrlund, och då var IFK på gång, men nästa mål noterades för Hammarby genom Jesper Jonsson.

Jocke Hedqvist reducerade igen, denna dång med en riktig kanon i krysset, men Ilja Grachev ordnade återigen ett tvåmåls överläge för gästerna. Hedqvist gjorde sedan sitt tredje mål, denna gång på straff, men återigen svarade Hammarby och Christoffer Fagerström satte 6–4 i slutminuterna.

-Tar vi bort några av de billiga baklängesmålen så ka man inte se någon större skillnad på lagen. Vi följde vår matchplan och byggde vårt spel som vi bestämt. I den andra halvleken tycker jag vi var  riktigt bra, vi åkte mycket skridskor och vi spelade bollen i första läget och då blir det mycket bättre fart,  menade Holopainen.

Denna match kan man lägga till högen av hedersamma förluster, men tyvärr så ger ju inte det några poäng.

-Det är jobbigt ned dessa förluster, men vi måste jobba på och tro på det vi gör, sa Ari Holopainen, som berömde hela laget för stor delaktighet, men han nämnde också ett par spelare.

-Adam Herou-Löf höjde sig idag och även Emil Viklund var bra och mycket mer delaktig. Även Jocke såklart som skapade lägen och även satte sina chanser.

IFK får chans till revansch omgående då man redan imorgon sätter sig på bussen mot Sandviken för att möta SAIK på lördag

-Som jag sa så är det bara att jobba på och någon gång vänder det, sa Ari Holopainen avslutningsvis.

Text: Svante Johansson